Kronikleşmiş Bel Ve Sırt Ağrıları İçin Pilates

Bel Ve Sırt Ağrıları İçin Pilates - Bağdat Caddesi Pilates

Bel Ve Sırt Ağrıları İçin Pilates – Bağdat Caddesi Pilates

Bel Ve Sırt Ağrıları Hakkında

Bel ve sırt ağrıları günümüzde en çok görülen rahatsızlıklardandır. Bu tür rahatsızlıklar günlük yaşantımızın kalitesini olumsuz yönde etkilemektedir. Vücutta bu gibi ağrılar daha çok duruş bozukluğu, sürekli masa başında çalışma, ters hareketler, ağır kaldırma veya ağır bir yük taşıma gibi durumlarda ortaya çıkmaktadır.

Bel ağrılarının en önemli ölçütü bel ve bacak ağrılarıdır. Bu ağrılar genellikle hamstring kaslarının gergin, pelvise bağlı iç omurgayı destekleyen (transfersabdominal) kasların zayıf olmasından kaynaklanır. Düzenli yapılan egzersizler ile zayıf olan bu kas grupları daha güçlendirilerek  omurga sağlamlaştırılır. Arka bacak kasları esnetilerek bele olan baskı rahatlatılmış olur.

Pilatesin Bel Ve Sırt Ağrılarına Faydaları

Pilates ekipmanlarında özellikle aletli yapılan egzersizler yer çekimini ortadan kaldırdığı için vücuda olan baskı minimuma indirilmiş olur. Egzersizler sırasında vücudun daha stabilize olması bel ve sırt bölgesini desteklemesini sağlar.  Bu şekilde daha rahat bir çalışma ortamı yaratılıp bel ve boyuna olan baskı da minimuma indirgenmiş olur. Reformer (aletli pilates) üzerindeki yaylar hareketlerin daha akışkan bir şekilde yapılmasını sağladığı gibi kasların güçlendirimesinde ve aynı zamanda esnetilmesinde  de maksimum fayda sağlar.

Sırt ağrılarının da çeşitli sebepleri olabilir. Bunların başında sırt fıtıkları, skolyoza neden olan kanat scapula, kemik erimesi ya da sırt bölgesindeki kireçlenmelerdir. Bu gibi durumlarla karşılaşmamak için düzenli bir şekilde egzersiz yapılmalıdır.

Bu egzerszilerin başında pilates ve yüzme gelmektedir. Kişiye özel bir şekilde hazırlanan bu egzersizler arka bacak, bel, omurga ve boyun kaslarını esnetecek ve aynı zamanda güçlendirecek şekilde olmalıdır. Pilates Timur Tekçe’de pilates için özel tasarlanmış profesyonel Basi ekipmanları ve Basi eğitmenleri sizlere bu egzersizleri güvenli bir şekilde öğretmek ve bu tip rahatsızlıkları önlemek için egzersizler yaptırmaktadırlar. Daha ileri seviyede problem yaşayan ve ağrısı geçmeyen kişilere ortopedi ve fizik tedavi polikliniklerine başvurmaları  önerilir.