Pilates Ne Zaman Etki Eder?

 

 

“Pilates etkisini ne zaman gösterir?” diye sorduğunuzu duyar gibiyiz. Bu sorunun cevabı, öğrencinin Pilatesi ne kadar düzenli yaptığı ve kendini derslere ne kadar verdiği ile ilgilidir. Bunların yanı sıra öğrencinin sağlık durumu, beslenme alışkanlıkları ve bedensel yeterlilikleri de önemli etkenlerdir. Kişiye göre değişmekle birlikte ilk 10.derste farkı hissetmeniz, 30. derste yeni bir bedene sahip olmanız mümkündür. Bu noktada önemli olan değişimin kontrollü ilerlemesidir.

Uzman Pilates eğitmeni, öğrencinin üzerindeki tüm değişiklikleri takip eder ve bedeninin tepkisini analiz eder. Emin ellerde uygulanan Pilates ile hızlı sonuç almak sizin konsantrasyonunuz ve isteğiniz ile doğru orantılıdır. Düzenli uygulanan Pilates ile öğrenci, 1 ayda güç ve esneklik kazanır. Sıkılaşmak, incelmek, toparlanmak ve kas oranının artması 3 ay içerisinde gerçekleşmeye başlar. Tüm bu yararların sağlanması, öğrencinin yaşam biçimi, beslenme alışkanlıkları ve günlük spor/egzersiz geçmişi ile yakından alakalıdır.

Pilates egzersizlerinin yanı sıra düzenli ve sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda kilo vermek mümkündür. Bu, neredeyse tüm sporlar için geçerlidir. Kilo vermek için beslenme alışkanlıklarınızı düzenlemelisiniz ve Pilatesi düzenli olarak yapmalısınız. Bu ikisini gerçekleştirdiğinizde bir yıl içerisinde kendinizi görmek istediğiniz yerde olmanız kaçınılmazdır.

Pilates tüm kas gruplarını güçlendirir ve aktif hale getirir. Buna bağlı olarak yağlanmayı azaltır ve kas oranını artırır. Fit bir vücuda kavuşur, daha sıkı bir bedene sahip olursunuz. Pilatesin etkisini aylar ile ifade ettiğimizde çok uzun gibi gözükse de sağlıklı ve güçlü etkisi kalıcıdır.

Aletli Pilates (Pilates Reformer), kendi bedensel ağırlığımızla çalıştığımız Mat Pilatesten daha etkilidir. Mühendislerin, en ince ayarları titizlikle kontrol ettiği BASI Pilates ekipmanlarındaki hareketli mekanizma, hareketin düzlem ve açısını kontrol eder böylece hareketi en yüksek performans ile yapmanıza yardımcı olur. Ayrıca yer çekiminin yanı sıra yayların direncine karşı çalışırsınız ve bu sebeple Aletli Pilates daha kısa sürede etkili olur. Pilatesten beklentinizin temeli, sağlıklı, dengeli ve güçlü bir yaşam ise doğru yerdesiniz. Yalnızca zayıflamak amacıyla Pilatesi tercih etmek, Pilatesin sunduğu diğer tüm güzellikleri ve yararları gözden kaçırmak anlamına gelir. Pilates bütüncül bir ezgzersizdir: beden-zihin-ruh bütünlüğü sağlamaya yardımcı olur.