Aletli Pilates (Reformer)

Aletli Pilates Nedir?

Aletli pilates (reformer) dersleri geniş ve kapsamlı hareket repertuarıyla daha önce spor yapmayan biri tarafından da dansçılar ve profesyonel sporcular tarafından da rahatlıkla yapılabilen bir egzersiz türüdür. Bu egzersizler konusunda uzman eğitmenler eşliğinde birçok spor klübünde, özel pilates stüdyolarında, hastanelerde ve rehabilitasyon merkezlerinde uygulanmaktadır. Dersler stüdyolar da genellikle özel, iki kişilik (düet) ve üç kişilik (trio) grup dersleri olarak verilebilmektedir.

 

Aletli Pilates Bağdat Caddesi Pilates

Egzersizlerin amacı denge ve koordinasyonu arttırarak vücudumuzu güçlendirmek, kuvvetlendirmek, postür bozukluklarını düzeltmek ve doğru bir esneme sağlamaktır. Egzersizleri yaparken doğru nefes kullanımı ve hareketlerin doğru bir tempo da yapılması çok önemlidir. Timur Tekçe Pilates olarak Bağdat Caddesi’nde bu hizmeti profesyonel bir şekilde vermekteyiz.

Ölçüleri ve açıları özel olarak hesaplanarak tasarlanan pilates makinaları konforlu ve güvenilir olduğu için her yaş grubuna ve vücut yapısına uygunluk göstermektedir. Reformer makinalarının yerden yüksek olması özellikle bel ve sırt rahatsızlığı olanlar için rahatlık sağlamaktadır. Ayrıca ileri yaşlarda yada fiziksel rahatsızlıkları veya duruş bozukluğu olan kişilerin özellikle aletli pilates dersleri alması önerilir.

Bağdat Caddesinde verdiğimiz hizmet hakkında daha ayrıntılı bilgi için almak için tıklayın.