Reformer Pilates ve Etkileri

reformer pilates

Reformer Pilates Nedir?

Reformer pilates nedir diye başlarsak; Pilates Reformer aleti ilk olarak 1. Dünya Savaşı sırasında yaralı askerlerin yatakta tedavisi için Joseph Pilates tarafından kullanılmaya başlanmıştır. Duvarlara ve yataklara takılan yaylar ile hastalara yaptırılan egzersizler, günümüz reformer aletinin ilk denemeleri olmuştur ve bu şekilde hastalar yataktan kalkmadan iyileşmeleri sağlanmıştır. Olumlu sonuçlar alındıkça reformer aleti de yıllar içinde geliştirilmiştir. Genelde rehabilitasyon amaçlı kullanılan reformer aleti, kişiyi yatay açılıp kapanan bir taşıyıcı üzerine yatırılarak yer çekimine maruz kalmadan, yapılan egzersizin çeşidine göre yaylar kullanılarak omurga, kas ve eklem grupları güçlendirilir ve esnekleştirilmesi sağlanır.

Mat üzerinde yapılan pilates egzersizlerinin yanı sıra bir alet üzerindeki yay dirençleri kullanılarak vücudun belirli noktalarındaki kas gruplarının daha aktif ve etkili çalışması sağlanır. Reformer pilates, konusunda uzman eğitmenler ve profesyonel ekipmanlar kullanılarak yapıldığında sakatlanma riskini ortadan kaldırırken aynı zamanda hareketlerin daha düzgün yapılmasını ve bu sayede egzersizden tam fayda alınmasını sağlar.

Reformer pilates düzenli olarak yapıldığında postür bozukluklarını düzeltir ve omurgayı hizalar. Reformer pilatesin bir diğer faydası da pelvik taban kaslarını güçlendirmesi ve alt karın kaslarını kuvvetlendirmesidir. Kaslarda bulunan bağ dokuları güçlendirilirken buna bağlı olarak vücut esnekliği arttırılır. Denge duyusunu geliştirir. Aynı zamanda zihinsel odaklanmayı ve kontrolü sağlar.

Reformer Pilates Nasıl Yapılır?

Reformer pilates egzersizleri uygulanırken, doğru ve düzenli nefes almak gerekir. Düzenli nefes alış-verişleri ile kasların (+) ve (–) yönde çalıştırılması hareketlerin daha doğru ve sistematik bir şekilde yapılmasını sağlar. Böylelikle zihinsel ve bedensel çalışma sağlandığı için kişi doğru nefes almayı öğrenir. Ayrıca kasların kısa zamanda şekillenmesini, güçlenmesini ve uzamasını sağlar. Reformer pilatesin, özellikle masa başı çalışanları çok yakından ilgilendiren önemli bir faydası vardır. Bu fayda da vücudun en önemli güç ve ağırlık merkezi olan core bölgesini güçlendirerek kronikleşmiş bel ve sırt ağrılarını iyileştirmesidir. Gün içerisinde yapacağınız 1 saatlik egzersiz süresi içinde, tüm vücudun eşit oranda çalıştırıldığı reformer pilatesin en güzel yanı, vücudunuzdaki farkı 10- 15 seans içinde görebilecek olmanızdır.  Pilates reformer aleti ile yapacağınız birçok hareketi başka ekipmanlar ile de kombinleyebilirsiniz. Egzersiz rutininize cadillac, chair ve barrel’i ekleyerekte egzersizlerinizi çeşitlendirebilirsiniz.

Sizde Bağdat Caddesi Pilates Stüdyomuzu ziyaret ederek reformer pilates hakkında daha ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.