Herkes Pilates Yapabilir

Pilates Kimler İçindir?

Herkes pilates yapabilir! Kadınların yoğun ilgi gösterdiği pilates erkekler için de ideal bir spordur. Pilatesin sağladığı olumlu sonuçlar kişiyi fiziksel ve zihinsel anlamda desteklerken; aynı zamanda beden-zihin-ruh dengesini sağlamaya yardımcı olur. İnsanın bedenini tanıması ve farkındalık geliştirmesi, değişimi ve dönüşümü başlatır. Düzenli uygulanan egzersizler ile kazanılan doğru ve dengeli duruş, günlük yaşama da yansır. Tüm kasların çalıştırıldığı blok derslerde karın ve bel bölgelerindeki kasların gelişimi maksimum düzeyde sağlanır. Kendinizi daha sağlam ve güçlü hissetmeniz kaçınılmazdır.

Pilatesin Faydaları Nelerdir?

Duruş bozuklukları da dahil olmak üzere, omurga eğriliği (skolyoz) ya da kamburluk gibi iskelet sistemi bozukluklarında da etkilidir. Erken yaşta başlanan (çocuk pilatesi) egzersizler sayesinde iskelet sistemi hastalıkları düzeltilebilir. Yetişkinlerin kas ve iskelet sistemi rahatsızlıkları ve omurga problemleri ise düzenli yapılan egzersizler ile kontrol altına alınabilmektedir. Eklem ağrıları ve kireçlenme gibi yaygın rahatsızlıklarla yüzleşmemek için pilatesi hemen hayatınıza katmanızı öneririz; mevcut ağırları azaltmak ve hatta düzenli uygulamayla bu ağrıların oluşmasını engellemek mümkündür.

 

 

Pilates, kişiye esnek bir yapı kazandırır, bu sayede eklem ve kemikler korunur. Egzersizlerin tüm vücut kaslarını çalıştırdığını söylemiştik, buna içsel (kemiklere yakın) kaslar da dahildir; bu egzersizler sayesinde kaslar uzar ve vücut yapısında incelme gözlemlenebilir. Daha güçlü, dengeli ve esnek bir vücut yapısı kazandıran pilates sayesinde yaralanma ve sakatlık vakalarında azalma görülmektedir. Uzman bir eğitmen eşliğinde olmak koşuluyla herkes BASI Pilates yapabilir. Düzenli yapılan egzersizler sayesinde, sağlıklı ve fit bir vücuda sahip olmanız kolaylaşır. Bedeninizdeki ve zihninizdeki değişimi hemen farkedebilirsiniz.

Ücretsiz Deneme Dersine Davetlisiniz Sizi en kısa zamanda Bağdat Caddesi’ndeki stüdyomuza bekliyoruz.